כלכלת בית במשפחות גרושים גרושות

כלכלת בית והתנהלות פיננסית לאחר גירושין – הנושאים שאסור לשכוח!

כלכלת הבית לגרושים וגרושות, הסטטוס החדש מביא עימו שינויים משמעותיים בכלכלת הבית. מכלכלה זוגית של שתי משכורות פתאום כל אחד נדרש לקיים את החיים בצורה עצמאית......

ראשי פרקים

    כלכלת הבית לגרושים וגרושות: רשימת נקודות חשובות

    כלכלת הבית וההתנהלות הפיננסית לגרושים וגרושות מצריכה התארגנות וחישוב מסלול מחדש. יום אחד נופלת ההבנה והיא מגיעה די מהר. מכלכלה זוגית של שתי משכורות פתאום כל אחד נדרש לקיום עצמאי וכלכלת משק בית יחידאית.

    זה לא סוף העולם אך זה ללא ספק מצריך חשיבה מחודשת. שינוי מהותי באופן ההתנהלות והחשיבה הפיננסית.

    בניית תקציב אישי מחדש

    לאחר גירושים, חשוב לעדכן את התקציב כך שישקף את ההכנסות וההוצאות במציאות החדשה. מומלץ לקחת בחשבון את כל אפיקי ההכנסה. כולל משכורת, קצבאות, מזונות והכנסות נוספות ועם זה גם את ההוצאות בצורה מפורטת ככל הניתן.

    • איך לעשות זאת? ערכו רשימת הוצאות חודשיות קבועות ומשתנות. שכר דירה, משכנתא, חשבונות בית, ומזון, הוצאות תחבורה ורכב, חוגים ופעילויות, היו מפורטים ככל הניתן. השוו אותן להכנסות והקצו סכום לחסכונות או הוצאות בלתי צפויות.
    • טיפ: הכינו טבלת אקסל, או הורידו אחת מרחבי הרשת. השתמשו באפליקציות ייעודיות, ביחרו את הכלי היעיל לכם והישארו ממוקדים ומבלי לעגל פינות, הזינו את הכל עד השקל האחרון.

    פתיחת חשבון בנק אישי

    חשוב לנתק קשרים פיננסיים מחשבון בנק משותף ולפתוח חשבון אישי לצרכים פרטיים. במידה והייתם בחשבון בנק משותף מהרו לבצע ניתוק, החשיבות הדדית. זכרו כלכלת בית והתנהלות פיננסית לאחר גירושין חייבת להיות מופרדת.

    • למה זה חשוב? שמירה על עצמאות כלכלית ומניעת חיכוכים בעתיד. התנהלות עצמאית ללא מעקב של הצד השני כך תשמרו על עצמאות.
    • טיפ: ייתכן ותמצאו שכדאי להקים את החשבון בבנק אחר, שכן זה יסיר את שיוך הגרוש\ה מ "ניהול סיכונים" במידע פנימי של הבנק.

    תכנון מחדש של חובות והתחייבויות

    אם קיימים חובות משותפים או הלוואות, יש לבדוק כיצד הם חולקו בהסכם הגירושים. לוודא שכל הנושאים המשפטיים בגירושין מעוגן היטב על ידי עו"ד ובית משפט. חשוב מאוד לשים לב שכל החובות היו רשומים והפיזור הייה מוחלט וקבוע בהסכם הגירושים.

    אם הייתם מחוייבים להלוואות כאלו או אחרות. גם אם בהסכם רשום אופי החלוקה והוא מוסכם על ידכם, זכרו: יש לבדוק מול הגוף המלווה את החלוקה והפיצול. לרוב הגוףהמלווה לא מכיר בפיצול במקרה של אי תשלום פרעון ושניכם ערבים מעצם היותכם חתומים על ההלוואה.

    • מה לבדוק? פנו לבנקים או לנושים כדי לוודא שההתחייבויות משויכות באופן ברור לצד המתאים. קבלו הכל בכתב ותעדו במקום מתאים.
    • טיפ: מומלץ לבצע את הפנייה טרם חתימה על הסכם הגירושין. להגיע להסכמות כתובות עם הגוף המלווה בכתב ובצורה מתועדת ואף במקרים רבים בליווי גורם מקצועי.

    ניהול תשלומי מזונות

    תשלומי מזונות הם נושא מהותי, הן למשלם והן למקבל. לעיתים נראה כי המזונות הם פרט שולי אך המציאות מראה שבמרוצת הזמן היא תיהיה בשלבים מסויימים אקוטית לכל אחד מהצדדים. להרחבה נוספת בנושא מזונות ותשלומים לגרושים.

    יש לבחון את נושא המזונות ויכולת התשלום מול הגורמים הנדרשים. רק הסכם חתום בבית משפט הוא הקובע.

    • איך להיערך? ודאו כי תשלומי המזונות מחושבים בצורה נכונה לפי החלטות בית המשפט או ההסכם. שהמזונות שומרים על איזון כלכלי הדדי, בסופו של דבר לשניכם יש את הרצון לגדל את הילדים ברווחה המקסימלית ביחס לאורח החיים.
    • טיפ: אי תשלום מזונות הוא עבירה מהותית חמורה, האכיפה היא לא פשוטה באמת. לא מהירה כמו שחושבים, רצוי לעגן בחוזה גם היטלים על אי עמידה בתנאים ושיפוי. זכרו המזונות הם לילדים בסופו של דבר ובתחילתו של דבר.

    תכנון פנסיוני לאחר גירושין

    לאחר הגירושים, יתכן שזכויות פנסיוניות יתחלקו בין הצדדים. יש לבחון היטב את המרכיב הנל, כדאי מאוד להתייעץ גם עם יועץ פנסיוני אשר יוכל לבדוק היט ב הר הביטוח את מצבכם ואת אופי הפיצול בפועל.

    זה אולי נראה רחוק אך כולנו נגיע לשם וזה קורה די מהר משתכננו.

    • מה לעשות? עדכנו את תיק הפנסיה שלכם, כולל מוטבים, והעריכו את השפעת החלוקה על החיסכון העתידי.
    • טיפ: בידקו היטב את המוטבים, שימו לב לידועים בציבור, ואחרי שנתיים בעיקר. ראו כי הילדים מעודכנים נכון וכי קצבת שארים מעודכנת.

    שינוי בביטוחים קיימים

    לאחר גירושים, יתכן שיהיה צורך לעדכן ביטוחי בריאות, ביטוחי חיים ודירה או ביטוחים נוספים. המוטבים הם העיקר אך ישנם עוד אספקטים רבים. הקפידו לשים לב לכך והקפידו להתייעץ עם סוכן ביטוח המתמחה בניואנסים של גרושים גרושות וביטוחים.

    • מדוע זה חשוב? שינויים במבנה המשפחה יכולים להשפיע על שינוי בצרכים הביטוחיים.
    • טיפ: ביטוח חיים של הגרוש ושל הגרושה כאשר שני הצדדים דואגים למוטבים הילדים. ייתכן וגובה הסכום יכול להיות קטן יותר, חישבו על זה וזה על רגל אחת.

    ניהול הוצאות משק הבית

    לאור המעבר לחיים עצמאיים, יש לשקול דרכים לחסוך בהוצאות שוטפות חשמל, מים וגז וכל הקשור במשק בית. גם אם לא צריך לחסוך כעת ספציפית, מומלץ מאוד לבצע תיעוד מלא. מעקב מלא וניוד חשבונות לספקים עם מחיר אטרקטיבי.

    • מדוע זה חשוב? מעבר לספקים זולים יותר, שימוש יעיל באנרגיה, ותכנון מראש של הוצאות מזון מוזיל עלויות חודשיות ומסתכם בסכומים יפים מאוד.
    • טיפ: השוואת מחירים בכל חצי שנה יכולה לחסוף מאות שקלים בשנה אם לא יותר, צאו לטיול במקום לשלם סתם.

    בניית קרן חירום אישית

    לגרושים מומלץ להקים קרן חירום למקרים בלתי צפויים כמו תיקונים גדולים או הוצאות רפואיות. כלכלת בית והתנהלות פיננסית לאחר גירושין שונה במהותה ולוקח זמן להבין זאת באמת. כמובן שלכל אדם זה מומלץ אך לגרושים גרושות אין עוגן של שני משכורות וזה מהותי.

    כל שקל שתשימו ליום שחור יכול בסופו של דבר להוות התחלה של חיסכון והוא מצטבר.

    • איך להתחיל? חיסכו סכום קטן בכל חודש עד שתגיעו לסכום המומלץ של 3-6 חודשים של הוצאות שוטפות זה המינימום ייעד לבסיס כלכלי של עת מצוקה. חצי שנה יכולת לעמוד בהוצאות ללא הכנסה מכל סיבה שהיא, חו"ח ושלא נדע.
    • טיפ: גם אם זה קופה קטנה בבית שצוברים בה שקלים וכל תקופה מבצעים הפקדה לבנק, וגם אם זה ישירות לבנק, התחילו כמה שיותר מהר, ריבית דה ריבית היא פלא עולם. נכון שככל שהסכום גדול יותר ככה זה חשוב יותר, אך לא להמעיט בכל שקל.

    השקעה בהתפתחות כלכלית אישית

    כדי לחזק את היציבות הכלכלית, כדאי לשקול השתתפות בקורסים או סדנאות בתחום התכנון הפיננסי למשפחות חד הוריות. ההתפתחות האישית שלכם חשובה מאוד. יש שלבים וכל אחד בוחר לעצמו את השלב הנכון לו ובקצב שלו.

    כלכלה ופיננסים הם לא משהו שרובנו למדנו בבית הספר או האוניברסיטה. אחת כמה וכמה אם זה הייה תחום האחריות של בן בת הזוג. מהרו להשכיל בתחום , לימדו את הבסיס וגלו כיצד לייעל את הידע שלכם.

    • למה? קורסים יכולים לספק ידע פרקטי על ניהול כספים והשקעות. אם יש לכם הרבה כסף או מעט, חוסר ידע הוא לא תירוץ להסתגלות. בהסתכלות לאחור אחרי מספר שנים ולגלות שעשיתם טעויות והשקל שלכם נחלש אט אט, פעלו בחוכמה.
    • טיפ: ישנם מדריכים רבים ברשת, ישנם אנשי מקצוע מנוסים. דין פרוטה כ דין מאה ועל כן פעלו בחוכמה.

    מימוש זכויות כלכליות לאחר גירושין

    גרושים וגרושות זכאים להטבות מסוימות כגון הנחות בארנונה, קצבאות או מענקים. האפשרויות רחבות וכל הזמן ישנם מיזמים חדשים שמקנים הטבות כאלו ואחרות. אפאחד לא יגלה לכם, גם לא כל הפירסומים מגיעים אליכם ונקלטים.

    תהיו אקטיבים, פעילים, בחרו לרצות למצוא ותראו כמה זה קל. אנחנו עובדים כעת על מאגר ובקרוב יעלה מדריך מפורט.

    • איך לבדוק זכאות? פנו למועצה המקומית, לרשות המסים או למוסד לביטוח לאומי. פנו לעמותות ברשת, פעמונים, ויצו ועוד
    • טיפ: באתר רשות המיסים בישראל ישנם מחשבונים וסימולציות לזכויות וזכאויות.

    כלכלת הבית לאחר גירושין היא אתגר שדורש תכנון והתארגנות מחדש. יישום הנקודות המפורטות כאן יסייע לכם לשמור על יציבות פיננסית ולהיערך לעתיד טוב יותר. עתידכם הוא עתיד ילדכם.

    היציבות הכלכלית שלכם היא הרווחה של הילדים. מניסיון רב שנים וכגרושים בעצמנו, ראינו כבר הכל מהכל. בחרו לצעוד אל העתיד הטוב לכם, השקיעו במה שחשוב, בנו סביבה נכונה ולימדו היטב את התחום הכלכלי, שתי משכורות או משכורת יחידה הם הבדל משמעותי מאוד.

    מצאתם טעות? רוצים להוסיף? אתם אנשי מקצוע בתחום? פנו אלינו, הצטרפו למאגר ועזרו לעוד אלפי גרושים וגרושות לעלות חזרה למסלול הנכון.

    *לתשומת לב הגולשים: תוכן באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ מקצועי עם אנשי מקצוע.
    המידע מוגש לגולש כמאמר דעת בתחום.
    אנו עמלים רבות על איכות התוכן, מצאתם טעות במידע? שאלות, ושיפורים? מוזמנים ליצור קשר עם מערכת מֵחָדָשׁ.
    הגלישה באתר מהווה הסכמה לתנאי האתר- תקנון. התוכן פונה בצורה שווה לכל המגדרים.

    דילוג לתוכן